Datum objave: 03.01.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani se je 19. decembra 2017 odvilo odprtje razstave del študentov, nastalih na smeri Grafika, s katero se zaključuje tekoči niz predstavitev oddelkov in smeri študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) v okviru Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani. 

Razstavo sta odprla prorektor Univerze v Ljubljani prof. Boštjan Botas Kenda in dekanja UL ALUO izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš. Oba sta v svojih govorih poudarila pomen dozdajšnjega sodelovanja Sveta za umetnost, akademij in ostalih članic Univerze v Ljubljani ter se zavezala podpori tovrstnih kakovostnih vsebin tudi v prihodnje. 

Vodja smeri Grafika in mentor razstavljajočih študentov prof. Branko Suhy pa je dodal nekaj več besed o pričujoči razstavi. Predstavljeni grafični listi po njegovem mnenju v mnogih pogledih spoštljivo nadaljujejo bogato izkušnjo šole, od njenih prvih profesorjev grafike - Jakca, Debenjaka, Pogačnika, Borčiča ter dokazujejo zahtevnost, specifičnost grafičnega izraza in odličnost mladih avtorjev. 

Glasbeni točki je na harmoniki izvedel Daniel Šimek, študent Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani (UL AG). 

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2018, vsak delavnik med 16. in 19. uro. 

 

Avtorica fotografij je Sara Vatovec.