Datum objave: 31.01.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V petek in soboto, 26. in 27. januarja 2018, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala že 10. Informativa, največji sejem poklicev in izobraževanja v državi. Univerza v Ljubljani se je na dogodku predstavila s svojimi fakultetami in akademijami ter strokovnimi službami rektorata, ki so študentom svetovale predvsem s področja vpisa, mednarodnih izmenjav ter študija na višjih stopnjah. Letošnja novost na informacijski stojnici Univerzitetnega mesta je bila tudi informativna točka Upravne enote Ljubljane, kjer so lahko bodoči študenti oddali vlogo za pridobitev digitalnega potrdila ter se na ta način izognili večjim postopkovnim napakam pri vpisu na izbrano fakulteto. 

Razstavljavci Univerze v Ljubljani smo na stojnicah ponovno zabeležili rekorden obisk. Med dijaki in študenti, ki so dogodek številčno obiskali, je bilo veliko zanimanja za družboslovna, humanistična, umetniška, tehniška in naravoslovna področja. Največjo pozornost so pritegnile stojnice, ki so vključevale interakcijo obiskovalcev. Predstavniki na stojnicah so bili večinoma zaposleni na članicah in študenti, ki so lahko obiskovalcem s prve roke dali informacije o študiju. 

Karierni centri Univerze v Ljubljani so pripravili zanimiv program v veliki predavalnici, kjer so študenti dobili predvsem uporabne informacije glede študija. Največ zanimanja je požel Tilen Artač, ki je v dijakom na svoj komičen način svetoval, kako naj izberejo študij oziroma kateri poklic naj v prihodnosti opravljajo. Zvrstila so se še predavanja, kjer so diplomanti naše univerze s posameznih študijev in smeri delili izkušnje s študija in možnosti zaposlovanja, posebno dober obisk pa so karierni svetovalci zabeležili na individualnih svetovanjih. 

Univerzitetno mesto je v petek obiskal tudi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, ki se je sprehodil prav med vsemi stojnicami in se tudi sam preizkusil v številnih eksperimentih. 

Univerza v Ljubljani je bila s svojim Univerzitetnim mestom razglašena za naslov »naj razstavljavca Informative 2018«, zato še posebej čestitamo vsem, ki ste pripravili predstavitve na stojnicah posameznih fakultet in akademij. 

 

Celotna galerija fotografij je na ogled tukaj.

Avtor fotografij je Foto studio NORA, d. o. o.