Datum objave: 20.02.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pred kratkim je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (UL PF) dosegla 5. do 8. mesto na svetovnem tekmovanju s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga je v Parizu organizirala Mednarodna trgovinska zbornica 13th ICC International Commercial Mediation Competition. Na tekmovanju je sodelovalo več kot 130 svetovno priznanih mediatorjev in tekmovalo 66 ekip iz 33 držav sveta.

Ekipa v sestavi Maja Bosnič, Andrej Goluh, Tajda Jager in Maša Pleško je tako še nadgradila decembrsko zmago na predtekmovanju v Hannovru. Ekipa se je v prvem delu tekmovanja udeležila štirih mediacij in uspešno napredovala med najboljših 16 ekip. V prvih štirih mediacijah so se pomerili proti lanskim zmagovalcem, izraelskemu College of Law and Business, naravnim govorcem z newyorške Benjamin N. Cardozo School of Law, Singapore Management University in ekipi Univerze MGIMO iz Rusije.

V osmini finala so se uspešno pomerili proti Universidade Presbiteriana Mackenzie iz Brazilije ter se uvrstili v četrtfinale, kjer so žal izpadli v mediaciji proti poznejšim finalistom, Saint Joseph University of Beirut. Uvrstitev med 5. in 8. mestom je najboljša uvrstitev UL PF doslej. Premagali so ekipe naravnih govorcev ter ekipe, ki so jih pripravljali svetovno priznani mediatorji. Poleg tega so bili edina ekipa, ki se je prebila v četrtfinale in so jo vsebinsko pripravljali izključno študenti, tj. nekdanji tekmovalki Tina Ahačič in Maja Činč.

Avtor fotografije je uradni fotograf ICCMW (ICC Mediation week).