Datum objave: 28.02.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Parku Tivoli, v Jakopičevem sprehajališču, je od 6. februarja 2018 odprta razstava fotografij Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani in Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Šestdeset fotografij Botaničnega vrta je delo avtorjev Jožeta Bavcona in Blanke Ravnjak.

Leto 2018 je Evropsko leto kulturne dediščine, na seznam pa sta uvrščena tako Arboretum Volčji Potok kot Botanični vrt. Mestna občina Ljubljana je obe botanični ustanovi, privlačni parkovni površini v bližini Ljubljane, počastila s fotografsko razstavo. Obe botanični ustanovi bosta v parku Tivoli predstavljeni s po 60 fotografijami in s tem prinesli cvetje, še preden se bo pomlad zares začela.

Botanični vrt Univerze v Ljubljani je najstarejša kulturna, znanstvena in izobraževalna ustanova v Sloveniji. Ustanovljen je bil leta 1810, v času Ilirskih provinc kot “Vrt domovinske flore” v okviru Visokih šol. Danes je v njem predstavljenih preko 5.000 različnih rastlinskih vrst z različnih koncev sveta.

Arboretum Volčji Potok je kulturni spomenik oblikovane narave, ki na leto pritegne do 200.000 obiskovalcev. Letni cvetni lok se začne z obiljem narcis in tulipanov ter nadaljuje s cvetočimi sleči in z razkošjem vrtnic v obeh rožnih vrtovih. Ta del leta je tudi predstavljen na fotografijah.

Razstava bo na ogled do 3. aprila 2018.

Vljudno vabljeni.