Datum objave: 05.03.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Naša konkurenčnost in način napredovanja naših družb sta odvisna od naše sposobnosti za inovacije. Čeprav je Evropa zgradila izjemno raziskovalno bazo, zaostaja za najbolj inovativnimi gospodarstvi na svetu. Izkoriščanje potencialov zahteva stabilen politični okvir in zadostno javno financiranje ter spodbude za zasebne naložbe. Zagotoviti je potrebno ugodne pogoje za povečanje inovacij ter povezovanje raziskovalcev in rezultatov njihovih raziskav z inovacijami.


Kakšno vlogo igrajo univerze kot ustvarjalci idej, profesorji, poslovni partnerji in akterji v civilni družbi? Katere vrste inovacij naj podpre Evropski svet za inovacije in na kateri stopnji tehnološkega razvoja? Kako spodbuditi vlagatelje, da sprejmejo potrebno tveganje? Kako bi lahko Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo čim bolj povečal učinkovitost kot stičišče akademskega sveta in industrije?

V okviru mreže The Guild so bila pripravljena priporočila glede izzivov inovacijske politike EU, ki si jih lahko ogledate tukaj.


V Bruslju bo v ponedeljek, 26. marca 2018, potekala razprava na temo inovacij. Več informacij in prijave na dogodek so na voljo na tej povezavi.