Datum objave: 19.04.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji in Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) v sredo, 25. aprila 2018, ob 13. uri, v MMD na UL FE organizirata javno vabljeno predavanje z naslovom Scale-up of StartUp Businesses Based on Ecosystem Platform with Rule-making Strategies.

Predavatelj prof. dr. Yoshiaki Ichikawa je vrhunski japonski strokovnjak za napredne tehnologije in standardizacijo, predsednik Tehničnega pododbora Mednarodne organizacije za standardizacijo ISO/TC 268/SC 1 “Infrastrukture pametnih skupnosti” in Tehničnega odbora Mednarodne komisije za elektrotehniko IEC/TC 111 "Okoljska standardizacija električnih in elektronskih izdelkov in sistemov”, sicer pa višji glavni inženir in vodja načrtovanja v Skupini za raziskave in razvoj pri družbi Hitachi ter gostujoči profesor na japonskih univerzah v Tami in Tokiu (TCU).

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Lepo vabljeni.

 

Povzetek predavanja:

Predavanje se bo začelo z analizo zelo uspešnih primerov podjetij, ki jih zaznamuje hitra krivulja rasti, tako imenovana hokejska palica. Takšen poslovni model deluje kot ekosistem ali večstranska platforma. Predavatelj bo predstavil matematični model in rezultate simulacije, prav tako tudi osnovni faktor, t. i. "postavljanje pravil", ki so nujna za uspeh takšnega poslovnega modela. Prof. dr. Yoshiaki Ichikawa bo v nadaljevanju obravnaval še primere postavljanja pravil, prav tako pa bo predstavil tudi svoje iniciative, povezane s cilji trajnostnega razvoja (Sustainable Development Goals), kot so okoljska vprašanja, staranje družbe, pametna mesta, droni ter aplikacije IoT, Bigdata in AI.