Datum objave: 19.04.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) in SNG Drama vas vabita na razstavo del študentov smeri Ilustracija z naslovom Linhartov Matiček, ki bo pospremila novo uprizoritev komedije Antona Tomaža Linharta Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 23. aprila 2018, ob 18. uri v foyerju Male drame, (Erjavčeva 1, Ljubljana).

Dodiplomski študenti 2. letnika smeri Ilustracija UL ALUO so v zimskem semestru študijskega leta 2017/2018 kot del učnega procesa izvedli serijo ilustracij po motivih dramskega besedila A. T. Linharta. Besedilo je po svoji humorni in svobodomiselni naravnanosti blizu mladim, s številnimi komičnimi situacijami, raznovrstnimi prizorišči in prepričljivimi dramskimi osebami pa je tudi odlično izhodišče za snovanje ilustracij. Študenti so poglobljeno analizirali besedilo in razbrali njegov idejni naboj, potem pa angažirano oblikovali vsak svojo likovno interpretacijo komedije in ugotavljali, da več kot dve stoletji staro besedilo odpira vprašanja, ki so aktualna tudi danes, ter da tiči v jedru marsikatere šale kritična ost.

Avtorji: Tjaša Arh, Trina Čuček Meršol, Dunja Derenda, Maja Gorjup, Mariša Jagodič, Živa Oblak, Anamarija Pocrnjič, Žiga Roš, Živa Slabanja, Tjaša Tomc

Mentorica: doc. Suzana Bricelj

Razstava bo na ogled pred vsako razstavo v Mali drami (19.00-20.00) in po njej, od 24. aprila do 11. maja ter od 1. do 29. junija 2018.

Linhartov Matiček