Datum objave: 24.04.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Je nekatere stvari prenevarno vprašati? Kaj se zgodi akademičarkam in akademikom ter študentkam in študentom, ki si upajo postaviti nevarna vprašanja? Kako lahko vi pripomorete h krepitvi univerzitetnih vrednot in akademske svobode? O tem bomo razpravljali na posebnem dogodku, ki se bo 13. junija 2018 odvijal na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. 

Dogodek bo izpeljan pod okriljem projekta Academic Refuge, ki si prizadeva izboljšati vključevanje študentk migrantk in študentov migrantov ter ogroženih akademičark in akademikov na evropske univerze. Projekt si prizadeva tudi za promocijo akademske svobode, akademskih vrednot in avtonomije.

Skupaj s študenti in študentkami z izkušnjo migracije, ogroženimi akademiki in akademičarkami ter ostalimi govorci in govornicami iz širše evropske regije bomo skušali premisliti vlogo univerz, nevladnih in vladnih organizacij pri spopadanju s problemom akademske svobode in vključevanja migrantov in migrantk ter ogroženih akademikov in akademičark v univerzitetni prostor.

Več informacij o vsebini dogodka najdete v priloženem vabilu in programu. Prosimo, da se na dogodek prijavite do 25. maja 2018 (prijavnico najdete tukaj). Za dodatne informacije vam je na voljo dr. Andrejo Vezovnik: andreja.vezovnik@fdv.uni-lj.si.