Datum objave: 26.04.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Če se zavedamo ali ne, se bomo jutri zbudili v svetu, kjer bo 3D tisk naš vsakdanji partner. Bi radi izvedeli o tem svetu kaj več? Pogled v prihodnost nam bo odstiral svetovno priznani strokovnjak prof. dr. Gideon N. Levy, član vodilne mednarodne akademije za proizvodno inženirstvo in iniciator ter usmerjevalec razvoja 3D tiska. Predavanje bo 10. maja 2018 ob 20. uri v Klubu Cankarjevega doma. 

Predavanje bo v angleščini, zagotovljeno bo simultano prevajanje. Povzetek predavanja si lahko preberete tukaj

Nakup vstopnic je možen v Informacijskem središču (podhod Maxija). Dogodek organizira ALUMI klub Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Cankarjevim domom. 

O predavatelju:

Prof. dr. Gideon N. Levy je dolgoletni sodelavec mednarodne akademije za tehniko proizvodnje CIRP. Na znanstveno-raziskovalnem področju je specializiran za tehniko proizvodnje, zlasti za elektrofizikalne in kemične procese (npr. EDM, ECM, AM, laser itd.). Poleg tega je aktiven na področju razvoja strojev/tehnologije, upravljanja tehnologije, tržnih in produktnih strategij, ključnih strank in prenosa tehnologije.  Prof. dr. Levy je lastnik več kot 30 patentov. Odgovoren je bil za razvoj najbolj uporabljene družine materialov PA-12 za selektivno lasersko sintranje (SLS) in za uvedbo materialov DuraForm™, DuraForm™ Flex, DuraForm™ HST, CastForm™ in drugih materialov za selektivno lasersko sintranje na trg, kot tudi za sistemsko nadgradnjo (Stable Temp™). Trenutno deluje pri TTA Technology Turn Around, kjer svetuje glavnim akterjem v industriji, izobraževanju in pri raziskavah na področju aditivne proizvodnje.

 

Velika slika