Datum objave: 08.05.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Med 22. in 24. majem 2018 bo v organizaciji Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (UL FF) potekal že 9. sejem akademske knjige Liber.ac. Sodelovalo bo 37 razstavljavcev. Letošnji spremljevalni program z naslovom Prevajanje svetov je pod okriljem Znanstvene založbe UL FF in Knjigarne UL FF pripravil Oddelek za prevajalstvo UL FF.

Zvrstilo se bo veliko število domačih in tujih gostov, ki bodo izpostavili različne vidike večjezičnosti: migracije zaradi družbenih in podnebnih sprememb, večjezičnost v (digitalni) prihodnosti, jezikovne tehnologije in strojno prevajanje, podnaslavljanje in sinhronizacija ipd. Velik del programa bo namenjen literarnemu prevajanju, v okviru katerega bodo nastopili uveljavljeni prevajalci in avtorji, med drugim Goran Vojnović, Miha Mazzini, Andrej E. Skubic, Evald Flisar, Boštjan Gorenc - Pižama, Jakob Kenda in drugi.

Vzporedno s sejemskim dogajanjem pripravljamo tudi ciklus predavanj o odprtem dostopu v humanistiki, kjer bodo sodelovali domači in tuji strokovnjaki. Raziskovalci in (akademski) založniki bodo namreč čez dve leti dolžni vse svoje publikacije, članke in raziskovalne podatke, ki so nastali iz nacionalno financiranih raziskav, objaviti v obliki odprtega dostopa. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Dogodki so za vse udeležence brezplačni. Otvoritev bo v torek, 22. maja 2018, ob 10. uri v Foersterjevem vrtu za UL FF.

Celoten program sejma je na voljo tukaj.