Datum objave: 10.05.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Od 16. do 18. maja 2018 se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) zvrstila serija zanimivih dogodkov, ki bodo posvečeni znanosti o svetlobi, merjenju in svetu informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). 16. maj bo potekal v znamenju Mednarodnega dneva svetlobe in Svetovnega dneva IKT, 17. in 18. maj pa bosta namenjena dogodku Pet minut za merjenje.

Na Mednarodni dan svetlobe, 16. maja 2018, Laboratorij za razsvetljavo in fotometrijo z UL FE v sodelovanju s Slovenskim društvom za razsvetljavo pripravlja krajši simpozij na temo znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij. Predavanja bodo potekala od 16. ure dalje v predavalnici P6, sledil pa bo ogled laboratorijev in druženje.

Ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije UL FE pripravlja dogodek Svetovni dan IKT. 16. maja 2018 bodo od 9. ure dalje v avli fakultete na ogled številni interaktivni poskusi, s katerimi bodo lahko študentje spoznavali zanimiv svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter prisluhnili številnim kratkim predavanjem gostov iz industrije in pedagogov UL FE.

Tudi letos Katedra za merjenja in robotiko z UL FE pripravlja dogodek Pet minut za merjenje, ki bo v avli fakultete potekal v četrtek in petek, 17. in 18. maja 2018, od 9. do 16. ure. Osrednja tema letošnjega dogodka bo nova definicija enot mednarodnega sistema enot SI in merjenje kot osnovna dejavnost v vsakem znanstvenem in tehnološkem poskusu. Poleg številnih zanimivih poskusov bodo vsako polno uro med 11. in 14. uro potekala tudi raznovrstna petnajstminutna predavanja.