Datum objave: 23.05.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ob zaključku študijskega leta Pedagoško raziskovalni center za konjerejo Krumperk pri Domžalah vabi na že sedmo tradicionalno prireditev »Lipicanci na Univerzi«. V petek, 8. junija 2018, se bo predstavilo več kot 30 konjev in 50 nastopajočih. Osrednja prireditev »Lipicanci na Univerzi« se bo začela ob 19.30 uri in to ne glede na vreme. Po pozdravnem nagovoru bo sledil pester jahalno kulturni program.

Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili študenti, ki so med letom pridno trenirali in se urili v veščinah jahanja, promocijska skupina jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL BF), mala šola jahanja s 'pipicanci', svetovni prvak v vožnji vpreg in ostali gosti. S točko visoke šole jahanja se bo kot poseben gost tudi tokrat predstavila Kobilarna Lipica.

Celotna prireditev bo združena v Zgodbo o lipicancih, ki so, kot je zapisal Edvard Kocbek, »belo-črni burkeži, dvorni šaljivci njenega veličanstva; slovenske zgodovine«. S prireditvijo bo javnosti prestavljeno delovanje Pedagoško raziskovalnega centra za konjerejo, vključno s klasično šolo jahanja.

Pedagoško raziskovalni center za konjerejo Krumperk deluje v okviru UL BF in poleg vzreje lipicanskih konj in klasične šole jahanja izvaja številne raziskovalne in pedagoške programe ter pri tem sodeluje z različnimi fakultetami Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

 

Lipicanci-na-Univerzi.png