Datum objave: 31.05.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Športnem parku Ljubljana Šiška sta se v sredo, 30. 5. 2018, že šestič pomerili nogometni izbrani vrsti reprezentanc študentov Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru. Tokrat so se zmage veselili mariborski nogometaši, ki so po izvajanju enajstmetrovk začrtali končni rezultat 8:7.

Na stadionu se je zbralo lepo število študentov, profesorjev in drugih privržencev nogometa. Prisotna sta bila tudi najvišja predstavnika obeh univerz, prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani, in prof. dr. Marko Jesenšek, prorektor Univerze v Mariboru. Skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič so z začetnim udarcem odprli tradicionalno nogometno tekmo.

Publiko na tribunah so ogrevali člani akrobatske skupine Dunking Devils z atraktivnim zabijanjem na koš in tako ustvarili atmosfero, ki je pripomogla, da je v 20. minuti prvega polčasa našo univerzo v vodstvo popeljal Marcel Kene, študent Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Z rezultatom 1:0 v prid Univerze v Ljubljani se je prvi polčas tudi zaključil. Edini zadetek v drugem polčasu je prispeval Mitja Križan, študent Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in rezultat med ekipama izenačil. Napeto tekmo so odločili kazenski streli, natančneje kar osem serij enajstmetrovk! Piko na i je postavila obramba Uroša Polanca, vratarja mariborske ekipe.

Končni rezultat tekme je bil torej 8:7 v korist nogometašev Univerze v Mariboru, kar je najvišji rezultat vseh medsebojnih dvobojev. Doslej sta največji univerzi v Sloveniji postavili en neodločen izid, trikrat so zmagali študenti Univerze v Ljubljani in skupaj z včerajšnjo tekmo dvakrat študenti Univerze v Mariboru.

Iskrene čestitke nogometašem in vodstvu obeh ekip za pošten boj, pa seveda navijačem za odlično vzdušje!

Fotoutrinke z nogometne tekme si oglejte na tej povezavi.