Datum objave: 23.07.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V četrtek, 27. septembra 2018, ob 10.00 bomo organizirali sprejem za tuje študente, vpisane v študijske programe Univerze v Ljubljani. Sprejem bo potekal na Univerzi v Ljubljani (Zbornična dvorana), Kongresni trg 12, Ljubljana.

Predstavili bomo uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani in ostale uporabne informacije, vezane na bivanje v Ljubljani in Sloveniji. V okviru sprejema se boste lahko srečali tudi z nekaterimi predstavniki za tuje študente z akademij in fakultet Univerze v Ljubljani.

V prvem delu sprejema se boste seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, možnostmi štipendiranja, subvencionirane prehrane in prevoza ter bivanja v študentskem domu. Sledila bo predstavitev kariernega svetovanja, tutorstva, obštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih za študente organiziramo na Univerzi v Ljubljani.

V nadaljevanju boste prejeli podrobnejše informacije v zvezi z Letom plus, v sklopu katerega boste v času študija lahko pridobili jezikovne in druge spretnosti, strokovna znanja z izbranih študijskih področij ter se seznanili s kulturo, zgodovino in ustavno ureditvijo v Sloveniji ter se preizkusili v znanju slovenščine.

Vljudno vabljeni.

Program