Datum objave: 27.09.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Študent Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL BF) Miha Kostevc je na XV. Mednarodnem tekmovanju študentov gozdarstva v Moskvi prejel posebno nagrado. Na tekmovanju je Slovenijo zastopal še študent UL BF Blaž Rekanje, ki je zasedel 5. mesto. Spremljal ju je doc. dr. Milan Kobal z UL BF, ki je bil tudi član mednarodne komisije tekmovanja. Sodelovalo je 31 skupin študentov iz 18 držav.

Miha Kostevc je prejel posebno nagrado za predstavitev raziskave »Modeling the prediction of debris-flow in forested watershed in Northern part of Slovenia«. Blaž Rekanje je na tekmovanju predstavil raziskavo »The Effect of Weather Conditions on Rockfall Activity in Forest Landscape in Baška grapa (NW Slovenia)« ter zasedel 5. mesto. Dosežka obeh študentov sta priznanje strokovnemu in raziskovalnemu delu na področju hudourništva v okviru Katedre za krajinsko znanost in geoinformatiko na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive vire UL BF.

Raziskovalno delo obeh študentov je del dveh mednarodnih projektov finančnega programa Interreg Alpine Space - RockTheAlps in GreenRisk4ALPs, kjer Katedra za krajinsko znanost in geoinformatiko vodi delovna paketa o razvoju prostorskih modelov napovedovanja ogroženosti pred naravnimi nesrečami.