Datum objave: 02.10.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zmagovalec zaključnega dogodka Falling Walls Ljubljana je doktorand Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani (UL FFA) Davide Benedetto Tiz. Zmagovalec bo odpotoval na mednarodno finalno tekmovanje Falling Walls Lab Finale, ki bo 8. novembra 2018 v Berlinu, kjer bo predstavil svojo idejo za boj proti bakterijski rezistenci.

Osem finalistov je predstavilo svoje prebojne ideje z različnih akademskih področij šestčlanski komisiji. Za predstavitev so imeli tri minute. Najbolj prepričljiv je bil doktorand UL FFA Davide Benedetto Tiz, ki bo idejo za boj proti bakterijski rezistenci predstavil še na mednarodnem tekmovanju Falling Walls Lab Finale.

Mednarodni natečaj Falling Walls Lab v Sloveniji izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD), ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije. Gre za navdihujoč in interdisciplinarni dogodek, ki študentom, raziskovalcem in strokovnjakom iz različnih akademskih področij ponuja možnost predstavitve prebojne ideje.