Datum objave: 03.10.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Z novim študijskim letom je na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL BF) prof. dr. Miha Humar predal dekanske insignije prof. dr. Emilu Erjavcu. Predaje se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

Prof. dr. Miha Humar, dosedanji dekan, se je ob predaji zahvalil vsem sodelavcem: »Moje vodenje fakultete sta zaznamovala dva velika dogodka, sprejem novih Pravil UL BF in dogodek bolj protokolarne narave, 70-letnica fakultete.«

Po predaji dekanske kute se je prof. dr. Emil Erjavec v svojem govoru zahvalil vsem za zaupanje in izpostavil prednosti fakultete: »Fakulteta je stabilna, pomembna visokošolska organizacija, največja na področju uporabnih ved v življenju v Sloveniji, z izrazitim poslanstvom v domačem in mednarodnem okolju.« Govor je sklenil z nagovorom za oblikovanje alianse za razvoj, ki bo združevala tradicionalna in nova znanja ter bo partner državi pri oblikovanju razvoja.

»Zavedam se pomena izobraževanih institucije in znanja za razvoj področja, za znanost in inovativnost ter nujnosti posredovanja najnovejših spoznanj v družbo. Že takoj bomo začeli sodelovati pri oblikovanju skupne kmetijske politike. Računam na vse vas, ki pokrivate področja, na vaše znanje in izkušnje,« pa je dejala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.