Datum objave: 03.10.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na prvi študijski dan, 1. oktobra, so se študentke in študenti, zlasti pa brucke in bruci Univerze v Ljubljani (UL) tradicionalno zbrali na Pozdravu brucem. Na Kongresnem trgu pred rektoratom je rektor UL prof. dr. Igor Papič slavnostno odprl novo študijsko leto. Zbrane sta nagovorila tudi predsednica Študentskega sveta UL Laura Koudela in župan Ljubljane Zoran Janković.

Za okrog 38 tisoč študentov UL se je začelo novo študijsko leto, od tega jih je okrog osem tisoč brucev. »Izredno sem vesel, da ste si za študij izbrali vrhunsko izobraževalno in znanstvenoraziskovalno institucijo, Univerzo v Ljubljani,« je v nagovoru dejal rektor UL prof. dr. Igor Papič. Brucem je sporočil, da je to prvi korak do njihovega končnega uspeha in da naj vztrajajo in si pridobijo želeno izobrazbo. Župan Ljubljane Zoran Janković je študentom svetoval, naj izkoristijo to obdobje svojega življenja, saj gre za eno najlepših obdobij.

»Za svoja študentska leta ste si modro izbrali največjo in najbolj ugledno univerzo v Sloveniji,« je zbranim sporočila  predsednica Študentskega sveta UL Laura Koudela. Svetovala jim je, da naj izkoristijo priložnosti, ki jim jih ponuja univerza tako na študijskem kot obštudijskem področju, in naj bo to obdobje čim bolj aktivno in kreativno. K temu so jih nagovarjale tudi vse članice UL, ki so na 26 stojnicah predstavile obštudijske dejavnosti ter bruckam in brucem nudile praktične informacije za uspešen študij in novo življenjsko obdobje. Kulturne in izobraževalne ustanove pa so poskrbele, da so se seznanili s pestro ponudbo dogodkov in aktivnosti ter med brucke in bruce razdelile brezplačne vstopnice za paleto dogodkov; od predstav in razstav do koncertov.

Seveda tudi tokrat na Pozdravu brucem ni manjkalo glasbe. Zanjo so poskrbeli Prismojeni profesorji bluesa, AMN, Matter, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, saksofonisti Akademije za glasbo UL in skladatelj Leon Firšt ter Radio Študent.

Študijsko leto, ki se je ravnokar začelo, bo sicer posebno, saj se bodo v njem že začeli vrstiti dogodki, s katerimi bomo proslavili 100-letnico naše Univerze. Vrhunec slovesnosti bo sicer 3. decembra 2019, ko bomo praznovali 100. rojstni dan.

Utrip z letošnjega Pozdrava brucem si lahko ogledate v fotogaleriji.

Foto in video utrinke z letošnjega Pozdrava brucem si lahko ogledate tudi na naših družbenih omrežjih:

 

fb@unilj 
 

ist@uni_lj