Datum objave: 10.10.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pod okriljem Pisarne za prenos znanja Univerze v Ljubljani (UL) je na Dnevu inovativnosti šest fakultet UL promoviralo sedem izjemnih potencialnih inovacij, primernih za implementacijo v podjetja. Predstavile so se Fakulteta za arhitekturo UL, Fakulteta za elektrotehniko UL, Fakulteta za farmacijo UL, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL, Naravoslovnotehniška fakulteta UL in Fakulteta za strojništvo UL.

Dan inovativnosti, ki je potekal na Brdu pri Kranju, je bil posvečen povezovanju inovatorjev in gospodarstva. Na dogodku so se izumitelji uspešno mrežili in sodelovali na skupno kar 21 sestankih s podjetji, poleg tega so na predavanjih in delavnicah spoznali nove metode inoviranja.

Pisarna za prenos znanja UL, ki s tovrstnimi dogodki spodbuja povezovanje raziskovalcev z gospodarstvom, je na Univerzi odgovorna za postopke prevzema in zaščite službenih izumov. Nudi vsebinsko podporo pri prepoznavanju in zaščiti intelektualne lastnine in si prizadeva h komercializaciji univerzitetnega znanja ter spodbuja podjetništvo z namenom nadaljnjega razvoja in trženja univerzitetnega znanja.

Pisarna za prenos znanjadodajamo vrednost vašemu znanju

Univerza v Ljubljani
Pisarna za prenos znanja
Kongresni trg 12, Ljubljana

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_slogan-small.jpgMIZS_slo-small.jpg