Datum objave: 16.10.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Menite, da bi lahko v 24 urah rešili izzive, s katerimi se soočajo mesta Ljubljana, Maribor ali Nova Gorica? Si upate poskusiti? EIT Climate-KIC vabi na Climathon, globalni dogodek, na katerem bodo udeleženci 26. in 27. oktobra 2018 skupaj razvijali rešitve za izzive, s katerimi se spopadajo sodobna mesta zaradi podnebnih sprememb.

Dogodek vzpodbuja vzpostavitev lokalnih iniciativ za reševanje podnebnih in urbanih lokalnih izzivov, kot so urbanistično načrtovanje, zelena infrastruktura, civilne iniciative, bivanjska tematika, voda, krožna ekonomija in drugi. Climathon pomeni 24 ur intenzivnega premisleka in neprekinjenega timskega dela. 24 ur pospešenega bitja srca, adrenalina in kreiranja vizije za prihodnost številnih mest po vsem svetu. 

Prijavi se lahko vsakdo, ki ga vodita strast in želja iskati rešitve in sooblikovati skupno prihodnost Ljubljane, Maribora ali Nove Gorice. Udeležba je brezplačna. Prijave so odprte na naslednjih povezavah: Ljubljana, Maribor, Nova Gorica.

Za kakršne koli dodatne informacije v zvezi s sodelovanjem na Climathon-u se obrnite na in ali na telefonsko številko 01 4760 513.

Climathon 2018