Datum objave: 18.10.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pred kratkim se je uspešno zaključil projekt KamPlaz s polnim naslovom »Osveščanje prebivalcev občine Kamnik o pojavih plazenja«, ki je potekal od 1. marca do 31. julija 2018 v okviru programa Po kreativni poti do znanja 2017–2018 (PKP). Pri projektu je sodelovalo osem študentov geologije ter grafičnih in interaktivnih komunikacij z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL NTF).

Cilj projekta je bil izdelati informacijsko brošuro za prebivalce občine Kamnik o procesih plazenja z navodili, kaj narediti, če pride do plazenja. Brošura bo tiskana in dostopna v fizični obliki v občini Kamnik, elektronska verzija pa je že na voljo na spletni strani projekta.

Projekt smo letos predstavili tudi na 5. slovenskem geološkem kongresu v Velenju in predstavitveni poster je prejel nagrado za najboljši študentski poster na kongresu.

Projekt KamPlaz so študenti izvedli pod pedagoškim mentorstvom izr. prof. dr. Timoteja Verbovška, izr. prof. dr. Marka Vrabca in doc. dr. Naceta Pušnika z UL NTF, v sodelovanju z občino Kamnik in podjetjem Spring.