Datum objave: 20.11.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Dan slovenske hrane smo imeli tudi na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL BF) slovenski zajtrk s črnim kruhom, maslom, medom in jabolki.

Svoj pogled na pomen tradicionalnega slovenskega zajtrka in Dan slovenske hrane so delili dekan UL BF prof. dr. Emil Erjavec, ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec, minister za okolje in prostor Jure Leben, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, prof. dr. Helena Grčman, predstojnica Katedre za pedologijo in varstvo okolja na UL BF, in še mnogi drugi ugledni gosti.

Celotno predstavitev je zaključila prof. dr. Grčman, ki je izpostavila bogato znanje raziskovalcev in profesorjev UL BF glede kakovosti in sestave tal, kar vpliva tudi na to, kako zdrava je pridelana hrana: »Tla so stičišče človekovega delovanja in bivanja. Zaradi številnih dejavnosti v prostoru so postala eden najbolj ogroženih naravnih virov. Zato je izobraževanje o pomenu tal, na vseh nivojih slovenskega šolstva, ključnega pomena za njihovo varovanje.«