Datum objave: 06.12.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja je v sredo, 5. 12. 2018, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport že trinajsto leto zapored podelil Jabolka kakovosti uspešnim projektom na področju mednarodnega sodelovanja. 

Na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja je bil letos nagrajen Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani (IRI UL), ki s svojimi projekti krepi trikotnik izobraževanja, znanosti in gospodarstva. 

S temeljito analizo potreb slovenske industrije in pregledom obstoja izobraževanj na področju kompozitne proizvodnje so skupaj z nacionalnimi in mednarodnimi partnerji oblikovali ključne naloge, znanja in veščine, ki so potrebni v kompozitni industriji, in zasnovali izobraževalni program, ki je v procesu pridobitne nacionalne poklicne kvalifikacije. Inštitut tako prenaša bogato znanje vključenih visokošolskih institucij Univerze v Ljubljani in krepi zunanjo mrežo partnerjev. S projektom so sistemsko podprli področje poklicnega izobraževanja in usposabljanja in gospodarstvu ponudili možnost prekvalifikacije brezposelnih delavcev, izobraževalnemu sistemu pa nove vsebine za praktično usposabljanje bodočih kadrov. S sodelovanjem v projektu Erasmus+ Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani krepi medsektorsko povezovanje, odličnost poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja ter odzivanja visokošolskih institucij na potrebe trga dela. 

Uvodni nagovor direktorice CMEPIUS, dr. Alenke Flander