Datum objave: 15.01.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerzitetno mesto Univerze v Ljubljani na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa 2019 v ospredje postavlja kakovost in 100-letno tradicijo Univerze v Ljubljani. Bodoči študenti bodo v petek, 25. januarja, in soboto, 26. januarja 2019, na Gospodarskem razstavišču na enem mestu izvedeli vse o družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih ter obštudijskih dejavnostih najstarejše (100 let), največje (26 članic, skoraj 40.000 študentov) in najboljše univerze (med 3 % najboljših na svetu).

Obiskovalci dogodka se bodo lahko preizkusili v fizikalnih in drugih eksperimentih, bibličnem kvizu, programerskem tekmovanju v umetni inteligenci in vodili čredo ovac v igri FRI Sheeping. Spremljali bodo enostavne kemijske poskuse, kot je zamrzovanje vrtnic, vstopili v senzorično sobo, v kateri bodo z zavezanimi očmi prepoznavali materiale, s katerimi ustvarjajo študenti, sledili izdelovanjem maket in ulivanju materiala, izvedeli vse o letalstvu in pogonu na gorivne celice, preverili svoje gibalne sposobnosti ter spregovorili o (ob)študijskih programih s študenti in drugimi predstavniki naših članic.

V veliki predavalnici pripravljamo pester program informiranja in svetovanja za boljše in lažje odločanje glede izbire študija, izognitve napakam pri vpisnem postopku, prestavitvi štipendij, tradicionalnih in modernih poklicev ter drugih koristnih informacij za lažjo odločitev o izbiri študija. Prvič pripravljamo tudi predavanje, namenjeno samo staršem, o podpori svojim otrokom pri odločanju za študij.

Seznam razstavljavcev, zemljevid univerzitetnega mesta Univerze v Ljubljani ter program v veliki predavalnici je dostopen na povezavi www.uni-lj.si/informativa. Vprašanja in želje za vodene oglede univerzitetnega mesta Univerze v Ljubljani nam sporočite na informativa@uni-lj.si ali na Facebook dogodek Univerza v Ljubljani na Informativi 2019.

 

Univerza v Ljubljani na Informativi 2019