Datum objave: 04.02.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Zaradi velikega zanimanja smo razpisali dodatna datuma za izobraževanje z naslovom Delo s študenti v duševni stiski, in sicer 21. in 28. februarja. Rok za prijavo je ponedeljek, 18. februarja 2019, oz. do zapolnitve prostih mest. Vsebina izobraževanja je oba dneva enaka, zato se lahko prijavite le na eno izobraževanje. 

V četrtek, 21. februarja 2019, bo izobraževanje potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, in sicer od 8.15 do 13.15, Akademija FRI. Obvezna je prijava.

V četrtek, 28. februarja 2019, bo izobraževanje potekalo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer od 8.15 do 13.15. Obvezna je prijava.

Število udeležencev izobraževanja je omejeno na 20. Udeležba je brezplačna, prijavijo se lahko tutorji, koordinatorji tutorjev, pooblaščene osebe za delo s študenti s posebnimi potrebami in drugi zaposleni na Univerzi v Ljubljani, ki se pri svojem delu srečujejo s študenti v duševni stiski. Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi.

Izredna profesorica dr. Vesna Švab, dr. med., specialistka psihiatrije, bo predstavila naslednje vsebine:

  • pogostost duševnih motenj, tudi pri študentih,
  • vzroki za duševne motnje,
  • znaki duševnih motenj,
  • zdravljenje in obvladovanje duševnih motenj,
  • potrebe študentov z duševnimi motnjami,
  • načini pomoči študentom z duševnimi motnjami ter
  • stigma in diskriminacija ljudi z duševnimi motnjami.

Izobraževanje in usposabljanje se izvaja v sklopu modularnega izobraževanja in usposabljanja za delo s študenti s posebnimi potrebami/posebnim statusom, ki je podprt s strani projekta Kariernih centrov UL, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Sabino Mikuletič Zalaznik:  ali 01 2418 698.