Datum objave: 01.03.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ob mednarodnem dnevu žensk vas vljudno vabimo na prvi uradni dogodek v sklopu praznovanja 100-letnice Univerza v Ljubljani z naslovom Ženske v umetnosti: umetnice na Univerzi v Ljubljani. Vabljeni v petek, 8. marca 2019, ob 12.00 v Moderno galerijo.

Dogodek Ženske v umetnosti: umetnice na Univerzi v Ljubljani je nastal v sodelovanju več članic Univerze v Ljubljani (UL): Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (UL AGRFT), Akademije za glasbo (UL AG), Fakultete za družbene vede (UL FDV) in Filozofske fakultete (UL FF). Pri dogodku sodelujejo tudi Moderna galerija, Radiotelevizija Slovenija, Kulturno-umetniško društvo Mreža in Mesto žensk – Društvo za promocijo žensk v kulturi.

Ob mednarodnem dnevu žensk bomo ponudili priložnost za razmislek o vsebinah, ki se tičejo žensk v umetnosti in umetniškem izobraževanju. Dogodek je zasnovan interdisciplinarno, saj združuje okroglo mizo Feminizem, izobraževanje in umetniške akademije UL, glasbene in performativne nastope ter predstavitev raziskave o vpisovanju in zaposlovanju žensk na UL skozi desetletja. Na okrogli mizi bodo sodelovale prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela (UL FDV), izr. prof. dr. Nadja Zgonik (UL ALUO), asist. mag. Tina Kolenik (UL AGRFT), red. prof. Tatjana Ognjanovič (UL AG), red. prof. Larisa Vrhunc (UL FF), dr. Martina Vovk (Moderna galerija), dr. Maja Šorli, mag. Urška Jež, mag. Ana Čigon (pisno). Moderatorka okrogle mize bo mag. Ana Grobler.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Ženske v umetnosti