Datum objave: 28.03.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Alumni klub Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani (UL FS) vas v sodelovanju s Cankarjevim domom (CD) vabi na drugo predavanje iz cikla Roboti spreminjajo svet. Tokrat bo prof. dr. Niko Herakovičs z UL FS spregovoril o pametnih tovarnah prihodnosti. Predavanje bo v petek, 5. aprila 2019, ob 19. uri v Klubu Cankarjevega doma.

Vstopnice so na voljo na blagajni CD ali prek spleta. 

Izrazi »Pametna tovarna«, »Digitalna tovarna«, »Inteligentna tovarna« in »Tovarna prihodnosti« ter drugi opisujejo vizijo industrijske proizvodnje prihodnosti. V primerjavi s proizvodnjo v tovarnah, ki jih poznamo danes in na katere smo navajeni, naj bi bila te veliko bolj učinkovite, inteligentne, fleksibilne, agilne in dinamične ter predvsem avtonomne. Ob pozitivnih vidikih uvajanja strategije Industrija 4.0 se v strokovni kot nestrokovni javnosti porajajo številni dvomi in vprašanja. Kaj so tovarne prihodnosti in kako bodo spremenile naša življenja? Bodo prijazne do okolja, delavcev oz. kaj bo z delovnimi mesti? Kako bodo organizirani proizvodni procesi? Katere so pasti pri uvajanju tehnologij tovarn prihodnosti in kako sploh začeti?

Ali poznamo odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja? V okviru predavanja nam bo predavatelj ponudil nekaj odgovorov ter se osredotočil na ključne točke zelo aktualnega dogajanja okrog Industrije 4.0 in tovarn prihodnosti.

Drugo predavanje iz cikla Roboti spreminjajo svet – Pametne tovarne prihodnosti