Datum objave: 01.04.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani vas skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vabi na mednarodni simpozij Sistemska medicina v klinični praksi, ki bo potekal v ponedeljek in torek, 10. in 11. junija 2019, v srednji predavalnici Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani (Korytkova 2). Vložena je bila vloga na UEMS EACCME za akreditacijo CME. Udeležba je brezplačna.

Dvodnevni dogodek je organiziran pod okriljem ERA-NET iniciative ERACoSysMed:

  • ponedeljek, 10. junija: Predstavitve zgodb o uspehu – projektov izbranih na prvem transnacionalnem razpisu ERACoSysMed in predstavitve različnih vidikov sistemske medicine;
  • torek, 11. junija: Predstavitve zgodb o uspehu – projektov izbranih na drugem transnacionalnem razpisu ERACoSysMed in Delavnica z naslovomSistemska medicina za klinično prakso: Etične dileme in izobraževanje.

Sistemska medicina predstavlja raziskovalno metodologijo, ki povezuje področja sistemske biologije, medicinske prakse in skupnost pacientov. Sistemska medicina bo kot novo orodje za raziskovalce medicinskih ved in zdravnike omogočila bolj precizno, finančno ugodno ter učinkovito diagnozo in zdravljenje. Uporaba pristopa sistemske medicine predstavlja prvi korak k personalizirani medicini.

Kontaktni osebi:
doc. dr. Tadeja Režen

01 543 7592

dr. Eva Batista

01 478 4754

 

medslo