Datum objave: 17.04.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Za nami je uspešno izveden 2. Tek od faksa do faksa, ki je potekal v znamenju stoletnice Univerze v Ljubljani (UL). Več kot 300 študentov z vseh 26 članic UL je s tekom na pet oz. deset kilometrov obiskalo pet oz. enajst članic in jih tako simbolično povezalo v eno ob stoletnici UL.

Na travniku za Univerzitetno športno dvorano Rožna dolina so udeleženci najprej prevzeli priložnostne majice, 15 minut pred tekom pa so začeli z ogrevanjem s profesionalnimi trenerji in ob glasbeni spodbudi DJ-a. Po uspešnem ogrevanju – tek je minil brez poškodb ali kakršnih koli težav – so se tekači razdelili v skupine, saj jih je bilo preveč, da bi tekli skupaj. Vsako skupino sta usmerjala in spodbujala tekaški trener in njegov pomočnik. Na cilju je vse udeležence pričakalo sproščeno vzdušje ob dobri glasbi in energijskih prigrizkih.

Tekači na trasi 5 km so obiskali naslednje članice UL: Biotehniška fakulteta – Veterinarska fakulteta – Fakulteta za matematiko in fiziko – Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo – Fakulteta za elektrotehniko.

Tekači na trasi 10 km so obiskali naslednje članice UL: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje - Pravna fakulteta – Teološka fakulteta – Medicinska fakulteta – Fakulteta za šport – Zdravstvena fakulteta – Fakulteta za arhitekturo – Filozofska fakulteta – Fakulteta za strojništvo – Fakulteta za farmacijo – Naravoslovnotehniška fakulteta.

Fotoutrinke si lahko ogledate tukaj.

Avtor vseh fotografij je Foto studio Nora d.o.o.