Datum objave: 16.05.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Partnerske univerze in mreže Univerze v Ljubljani vabijo k sodelovanju.

 

 

1. POBUDA V OKVIRU MREŽE THE GUILD
-sofinanciranje vseh stroškov: Univerza Jagiellonian in Razvojni sklad Univerze v Ljubljani

Univerza Jagiellonian (Kraków, Poljska) vabi k sodelovanju v Jagiellonian University Horizon Europe Weeks, v okviru katerega bodo potekali pripravljalni sestanki od septembra 2019 do junija 2020. Namen srečanj je povezovanje raziskovalcev partnerskih univerz The Guild z različnih raziskovalnih področij za prijavo skupnega projekta v okviru programa Obzorje Evrope (Horizon Europe) ali v okviru drugih mednarodnih raziskovalnih razpisov. Vsaka tema mora imeti vsaj tri mednarodne partnerje.

Interes za sodelovanje sporočite do ponedeljka, 3. junija 2019, prek spletne prijavnice. Seznam predlaganih tem je priložen v prilogi.

Povračilo stroškov

Univerza Jagiellonian krije stroške namestitve, prehrane ter prevozov med hotelom in lokacijo srečanj, medtem ko lahko za ostale potne stroške do največ 1.000 € zaprosite iz Razvojnega sklada Univerze v Ljubljani (UL). Za pridobitev sofinciranja iz sklada sledite navodilom, ki so objavljena na spletni strani. Iz sklada bomo sofinancirali določeno število gostovanj v skladu z razpoložljivimi sredstvi.

Ker je število gostovanj za posamezno področje omejeno na dva raziskovalca/raziskovalki na institucijo, bodo v primeru večjega interesa naredili izbor na Jagelonski univerzi. Za vsa ostala vprašanja glede pobude se obrnite na Tadeusza Rudeka (), glede financiranj iz Razvojnega sklada UL pa na .

GUILD

2. POBUDA V OKVIRU MREŽE EUTOPIA
- sofinanciranje dnevnega pavšala v višini 150 €: Univerza Paris Seine

Univerza Paris Seine (Institute for Advanced Studies) ponuja raziskovalne štipendije vsem zainteresiranim raziskovalcem in raziskovalkam na UL, ki bi želeli vzpostaviti nova ali utrditi stara raziskovalna sodelovanja z izbranimi raziskovalnimi skupinami.

Izpolnite spletno prijavnico in jo pošljite na . Razpis je odprt vse leto. Seznam raziskovalnih skupin in podrobnosti o razpisu najdete tukaj.

Povračilo stroškov

 

Štipendije so pavšalne, in sicer 150 € na dan za največ tri obiske, ki skupaj ne presežejo 21 dni.

Za vsa ostala vprašanja glede te pobude se obrnite na

eutopia logo lead