Datum objave: 24.05.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabljeni na zdaj že tradicionalni dogodek Lipicanci na Univerzi, ki bo v petek, 7. junija 2019, ob 19.30 na travnatem jahališču Pedagoško raziskovalnega centra za konjerejo Krumperk (Gorjuša 19 A, Dob pri Domžalah), ki deluje znotraj Oddelka za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL BF). Soorganizator dogodka, ki je del slovesnosti on stoletnici Univerze v Ljubljani (UL), je Občina Domžale. Dogodek bo potekal ob vsakem vremenu.

Predstavilo se bo več kot 30 konjev in 70 nastopajočih. Prireditev je že tradicionalno organizirana ob zaključku študijskega leta. Po pozdravnem nagovoru rektorja UL prof. dr. Igorja Papiča in dekana UL BF prof. dr. Emila Erjavca bo sledil pester jahalno kulturni program. Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili študenti, promocijska skupina jahačev UL BF, mala šola jahanja s 'pipicanci' in ostali gosti. S točko visoke šole jahanja se bo kot poseben gost tudi tokrat predstavila Kobilarna Lipica, kulturno glasbeni pečat pa bodo prireditvi dodali glasbeniki Brkinske godbe. Celotna prireditev bo združena v Zgodbo o lipicancu, ki je, kot je zapisal Edvard Kocbek, »belo - črni burkež, dvorni šaljivec njenega veličanstva, slovenske zgodovine«.

Pedagoško raziskovalni center za konjerejo Krumperk, ki deluje znotraj UL BF, izvaja poleg vzreje lipicancev in jahalnih programov številne raziskovalne in pedagoške programe ter sodeluje z različnimi fakultetami UL.

Lipicanci na Univerzi 2019