Datum objave: 04.06.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani bo tudi letos inovatorjem omogočila, da svoje inovacije predstavijo potencialnim poslovnim partnerjem na Dnevu inovativnosti in na dogodku START:IP na Dunaju. Pisarna inovatorjem pomaga tudi pri pravnem varstvu in komercializaciji izumov ter tehničnega znanja.

Dan inovativnosti
Vabimo inovatorje Univerze v Ljubljani (UL), da svojo potencialno inovacijo predstavijo na Dnevu inovativnosti, ki ga Univerza v Ljubljani soorganizira z Gospodarsko zbornico Slovenije. Dogodek, ki bo 25. septembra 2019 na Brdu pri Kranju, bo posvečen inovativnosti ter povezovanju raziskovalnih organizacij in gospodarstva. Na našem razstavnem prostoru bo predstavljenih do deset inovacij UL, zrelih za implementacijo v podjetja. Za inovatorje, ki boste predstavljali svoje inovacije, bomo organizirali tudi individualne sestanke s potencialnimi poslovnimi partnerji. Dve inovaciji, najbližji trgu, se bosta lahko še dodatno predstavili v sklopu programa konference.

START:IP
Inovatorje vabimo, da svojo potencialno inovacijo predstavijo investitorjem na avstrijskem match-making dogodku. START:IP je iniciativa dunajskega podjetniškega inkubatorja INiTS, na katerega bo Pisarna za prenos znanja UL peljala do deset inovatorjev. Pred samim dogodkom bodo inovatorji pod okriljem Pisarne vadili svoj nastop pred investitorji (t. i. pitch).

Trženje tehnologij
Prav tako raziskovalce/inovatorje spodbujamo, da za svojo potencialno inovacijo izpolnijo Obrazec za predstavitev tehnologije in ga pošljejo Pisarni za prenos znanja UL. V sodelovanju z vami bomo poskrbeli za pravno varstvo in vam pomagali pri komercializaciji izuma in tehničnega znanja, vašo tehnologijo pa promovirali na naši spletni strani.

Vabimo vas, da nam svoj interes sporočite na do 21. junija 2019, v vednost pa obvestite tudi prodekana za znanstveno-raziskovalno dejavnost na svoji članici.

Kaj so raziskovalci povedali o sodelovanju s Pisarno za prenos znanja Univerze v Ljubljani ter izpostavitvijo na Dnevu inovativnosti in START:IP?

»Z odličnimi sodelavci in sogovorniki v Pisarni za prenos znanja Univerze v Ljubljani smo vzpostavili povezavo in redno komunikacijo glede možnosti patentiranja inovacij in informacij o dogodkih, kjer se vzpodbujajo povezave med raziskovalci na fakultetah in zaposlenimi v gospodarstvu. Z našo udeležbo na Dnevu inovativnosti smo pridobili povezave s podjetji, s katerimi danes na osnovi tega srečanja tudi sodelujemo.« - asist. dr. David Antolinc

»Raziskovalci Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Kemijskega inštituta smo v sodelovanju s Pisarno za prenos znanja uspeli pripraviti evropsko patentno prijavo, pod njihovim okriljem pa smo tudi uspešno promovirali inovacijo na Dnevu inovativnosti in na dogodku Start:IP na Dunaju. Pri sodelovanju s Pisarno za prenos znanja mi je bila najbolj všeč njihova odzivnost, organiziranost, visoka strokovnost in prijaznost. Sodelovanje bi priporočila tudi drugim raziskovalcem in podjetjem, ker je njihovo znanje in pomoč pri zaščiti intelektualne lastnine izjemnega pomena.« - asist. dr. Jelena Vasiljević

Pisarna za prenos znanja – dodajamo vrednost vašemu znanju

mizs-esrs.png