Datum objave: 10.06.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (FF UL) je ponovno uspelo pridobiti članstvo v mreži EMT, in sicer do leta 2024. 

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev. Preverjanje kakovosti s strani zunanjih ocenjevalcev, tj. univerzitetnih učiteljev, ki jih je k sodelovanju povabila Evropska komisija, je bilo natančno: mnogim precej starejšim institucijam, ki se posvečajo izobraževanju prevajalcev in tolmačev v naši regiji, namreč ni uspelo pridobiti ali obnoviti certifikata. V Avstriji in Sloveniji, na primer, se je v mrežo uspelo uvrstiti le dvema institucijama: Univerzi na Dunaju in Univerzi v Ljubljani, iz jugovzhodne Evrope pa imata članstvo v mreži EMT le ljubljanska univerza in Aristotlova univerza v Solunu. Ponovno članstvo v mreži dokazuje, da študijski programi Oddelka za prevajalstvo FF UL dosegajo vse mednarodno določene kriterije kakovosti. 

 »Članstvo v mreži EMT nas spodbuja k neprestani izboljšavi programa za izobraževanje prevajalcev, vzpostavlja intenzivno sodelovanje z Generalnim direktoratom za prevajanje pri Evropski komisiji, največjim delodajalcem prevajalcev in prevajalk na svetu, in nam omogoča strokovne in znanstvene povezave z najkvalitetnejšimi evropskimi inštitucijami, ki izobražujejo prevajalce«, je povedala prof. dr. Nike Kocijančič Pokorn z Oddelka za prevajalstvo UL FF, ki v mreži predstavlja Oddelek za prevajalstvo UL FF.

 

emt