Datum objave: 05.08.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

DOGODKI

Predsednik in podpredsedniki so se 12. julija srečali v pisarni Univerze v Warwicku v Bruslju, kjer so obravnavali naslednje korake zveze po tem, ko jih je izbrala Evropska komisija. Na kratko sta se jim pridružila tudi Themis Christophidou (generalni direktor za izobraževanje, mladino, šport in kulturo) in Vanessa Debiais-Sainton (vodja enote za visoko šolstvo) iz Evropske komisije, ki sta odgovorila na nekatera vprašanja glede stališča Komisije o evropskih univerzah. 

 Predstavniki vseh partnerjev v zvezi EUTOPIA so 17. julija po Skypu opravili pogovor o naslednjih korakih v okviru DS 5 Spodbujanje vključevanja in enakih družb, ki ga usklajuje Univerza v Ljubljani. Dogovorili so se o predlogi pregleda (ki bo pripravljena do konca julija), v katero bodo referenti, zadolženi za DS v posamezni ustanovi, vnesli svoje izkušnje, prednosti in dobre prakse na področju vključevalnih politik. S tem bodo vsi dobili koristen pregled nad strokovnim znanjem in izkušnjami posamezne ustanove v zvezi z vključevanjem pred začetkom projekta EUTOPIA 1. decembra. 

NOVICE

EUTOPIA pod vodstvom Univerze v Ljubljani prejela 5 milijonov evrov v okviru programa Erasmus+

OPOMNIK

Želimo vas spomniti na rok za prijavo na kongres ILEPS na temo „Olimpijske igre: Zrcalo in kazalnik spreminjajočih se družb“. Popust na kotizacijo velja za vsako prijavo pred 31. julijem, čeprav je zadnji rok 30. september. Program najdete na tej povezavi. Za več informacij se obrnite na g. Gillesa Lecocqa ().