Datum objave: 13.06.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Dogodki

Dne 4. in 5. junija so se predstavniki vseh partnerjev univerzitetne zveze EUTOPIA srečali v Göteborgu, kjer so razpravljali o različnih delovnih svežnjih in načrtovali nadaljnje korake. Navzoči so bili tudi predstavniki študentov, ki so obravnavali svojo vključenost v zvezo EUTOPIA in njeno upravljanje. Rezultati tega srečanja bodo predsednikom predstavljeni 12. julija.

Dne 12. junija Univerza v Warwicku v Bruslju organizira dogodek v zvezi s politiko „ustvarjanja prostora“ na temo: Mostovi do evropskega gospodarskega razvoja: univerze, partnerstvo in družbena vrednost. Vabilo k udeležbi je že bilo poslano vsem partnerjem. V prilogi najdete dnevni red dogodka.

Novice o zvezi

Po dogodku, s katerim je bil v Bruslju 28. februarja zaznamovan začetek delovanja univerzitetne zveze EUTOPIA, je bil ustvarjen kratek promocijski film. Najdete ga tu na YouTubu in tudi na spletišču univerzitetne zveze EUTOPIA. Vabimo vas, da ga delite z drugimi v svoji instituciji! 

Na lestvicah vpliva univerz revije Times Higher Education je Univerza v Göteborgu zasedla 6. mesto, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni pa 29. mesto. Gre za globalne lestvice učinkovitosti, ki ocenjujejo delovanje univerz glede na cilje trajnostnega razvoja Združenih narodov. Pri 4. cilju trajnostnega razvoja na področju kakovostne izobrazbe je Univerza v Göteborgu zasedla celo prvo mesto. Čestitamo! Vse podatke in informacije o metodologiji najdete na tej povezavi.

Univerzi VUB in UPF se pogovarjata z Univerzo v Warwicku o prvi udeležbi na virtualni Mednarodni konferenci o dodiplomskih raziskavah (ICUR) naslednjega septembra. 

Opomniki

Obveščamo vas, da Inštitut za napredne študije v okviru pobude univerzitetne skupnosti Paris Seine ponuja gostujoče raziskovalne štipendije za raziskovalke in raziskovalce iz zveze EUTOPIA, ki bodo vsem, ki si želijo sodelovati z omenjeno univerzitetno skupnostjo, olajšale gostovanje. Ustrezne podrobnosti najdete na tej povezavi

Obveščamo vas, da bo od 13. junija do 26. julija 2019 potekala Skupna poletna šola Toulouse–Ljubljana. Za udeleženke in udeležence, ki prihajajo z univerz, ki so partnerice obeh organizatork (Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Poslovne šole v Toulousu), je zagotovljen popust (v višini 200 €). Več informacij najdete tu

Obveščamo vas, da univerza VUB išče izkušene raziskovalke in raziskovalce za prestižno individualno štipendijo v okviru ukrepov Marie Skłodowska-Curie (MSCA-IF), ki je del programa financiranja Obzorje 2020 Evropske komisije. Kandidat oziroma kandidatka mora napisati predlog, v katerem dodatno razloži svojo zamisel glede na primer inovacij, usposabljanja in deležnikov. Informacije in navodila o prijavi najdete tu.