Datum objave: 09.07.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

EIT Food vabi ekipe študentov multidisciplinarnih smeri dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programov, da se prijavijo na program EIT Food RIS Solutions. Ekipe bodo reševale izzive, ki so jih prepoznala živilska podjetja, ki so partnerji projekta. Za prijavo morajo študenti ustvariti ekipo z največ štirimi študenti in posneti video, v katerem na kratko opišejo ideje za reševanje problemov v agroživilski industriji. Rok za oddajo prijave (s posnetkom) je 15. julij 2019.

Komisija bo na podlagi videoposnetkov izbrala 25 ekip, ki bodo prejele trimesečno mentoriranje za razvoj svojih idej in rešitev. V tem času bodo lahko prejemale podporo mednarodnih strokovnjakov in profesorjev, hkrati pa bodo prejele treniranje in mentoriranje na področju intelektualne lastnine in pisanja poslovnega načrta ter smernice, kako uspešno predstaviti svoje ideje in izdelke.

Po obdobju mentoriranja bodo ekipe pripravile podrobno predstavitev rezultatov. Na podlagi te predstavitve bo ekipe ponovno ocenila strokovna komisija. 20 izmed teh ekip bo prejelo vabilo na dogodek »Food Marathons – Foodhatons«, ki bo potekal novembra 2019 v Italiji in na Poljskem, kjer bodo tudi predstavili rezultate aktivnosti.