Datum objave: 06.08.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V okviru mednarodne strateške mreže CELSA - Center European Leuven Strategic Alliance, katere soustanoviteljica je tudi Univerza v Ljubljani, je bil objavljen 4. razpis za sofinanciranje dveletnih raziskovalnih projektov. Rok za oddajo projektnih predlogov je 28. november 2019.

V projektu lahko sodelujejo partnerji mreže CELSA, in sicer KU Leuven, Univerza v Ljubljani, Budapest University of Technology and Economics, Eötvös Loránd University, Semmelweis University, Charles University, Czech Technical University ter od letošnjega leta tudi University of Tartu (UT).  Minimalni pogoj je vključenost univerze KU Leuven, ki edina lahko odda projektno prijavo.  

Vsako leto bo predvidoma izbranih od 10 do 12 projektov glede na število prijav in velikosti projektnih konzorcijev. Cilj razpisa je vzpostaviti skupno sodelovanje na raziskovalnem projektu, ki bo v roku treh let po začetku projekta privedel do skupne prijave raziskovalnega projekta na razpis programa Obzorje 2020. Da bi omogočili povezovanje s KU Leuven, bo Razvojni sklad Univerze v Ljubljani nudil zainteresiranim raziskovalcem Univerze v Ljubljani povračilo potnih stroškov za krajše pripravljalne obiske na tej univerzi (v skladu s proračunom Razvojnega sklada Univerze v Ljubljani). 

Vrednost posameznega projekta:

  • min. 120.000 € (KU Leuven in še en partner),
  • max. 240.000 € (KU Leuven in vsi partnerji).

Iz Razvojnega sklada UL bomo sofinancirali največ 3 uspešne projekte v višini 30.000 €/projekt za 2 leti. 

Rezultati dosedanjih razpisov so objavljeni tukaj: http://celsalliance.eu/selected%20projects.html

Do podrobnosti razpisa lahko dostopate tukaj.

Kontakt:

CELSA