Datum objave: 03.10.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 Vabljeni na enodnevno konferenco “Možganski tumorji: od raziskav do klinike” z mednarodno udeležbo, ki bo potekala 26. novembra 2019 v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (Zaloška cesta 7). Konferenco organizirajo Medicinski center za molekularno biologijo in Inštitut za biokemijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter Nacionalni inštitut za biologijo v sklopu projekta Interreg Italija-Slovenija TRANS-GLIOMA: Nove terapije glioblastoma z uporabo čezmejne raziskovalne translacijske platforme. Uradni jezik konference bo angleščina.

Namen konference je povezovanje eksperimentalne in klinične onkologije, izmenjava mnenj in izkušenj ter navezovanje stikov med domačimi in tujimi raziskovalci. Konferenca bo organizirana v štirih glavnih sekcijah: klinika, raziskovanje, projekt TRANS-GLIOMA in okrogla miza.

Konferenca je akreditirana s strani Zdravniške zbornice v obsegu 8 kreditnih točk. Prijava na dogodek je brezplačna in poteka preko spletne strani konference (https://braintumorsfrombenchtoclinic.com/). Prijava z in brez povzetka je odprta do 20. oktobra 2019.