Datum objave: 21.08.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Laboratorij LECAD s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani ima v svojem poslanstvu uporabo superračunalnikov za potrebe razvoja novih izdelkov in storitev ter širjenje potrebnega znanja preko različnih izobraževalnih dogodkov.

V septembru 2019 bo LECAD organiziral jesensko šolo, katere cilj bo usposabljanje o najsodobnejših tenologijah za obdelavo velepodatkovHadoopRHadoopSparkSalomeTensorFlow. Šolo bodo izvajali odlični strokovnjaki za posamezne tehnologije iz Univerze v Edinburgu, iz Raziskovalne divizije podjetja EDF (Électricité de France), iz italijanskega superračunalniškega konzorcija CINECA, iz Inštituta Jožef Stefan in iz Univerze v Ljubljani (Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za računalništvo in informatiko).

Ciljni udeleženci so ambiciozni industrijski uporabniki in raziskovalci na začetku kariere (magistrski, doktorski in podoktorski študenti). Na voljo je 25 mest. Šola bo potekala v obliki študij primerov in praktičnih usposabljanj na superračunalniku Fakultete za strojništvo UL. Šola bo trajala štiri dni: od 17. do 20. septembra 2019 na Fakulteti za strojništvo, UL v angleškem jeziku. 

Registracija je brezplačna
Registrirate se lahko na sledeči povezavi, kjer bodo redno objavljene nove informacije: https://events.prace-ri.eu/event/896/

Evropsko superračunalniško združenje PRACE
Izvedbo jesenske šole podpira evropsko superračunalniško združenjem PRACE, v katerem je LECAD aktiven že skoraj 10 let. 

PRACE nudi dostop do najboljše evropske superračunalniške raziskovalne infrastrukture in tako znanstvenikom in raziskovalcem iz industrije in akademskega sveta omogoča izvedbo kompleksnih eksperimentov in simulacij, ki zadevajo največje družbene izzive. Več o PRACE: http://www.prace-ri.eu/.

 

Jesenska šola LECAD