Datum objave: 05.09.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Življenje je dragoceno, a vendar včasih oteženo, za marsikoga polno negotovosti ali stisk. Nekateri se z njimi lažje, drugi težje spoprijemamo. Včasih so stiske tako hude, da si posamezniki želijo vzeti življenje. Ob bližajočem svetovnem dnevu preprečevanja samomora, ki bo v torek, 10. septembra 2019, pripravljamo v četrtek, 12. septembra, ob 10.00 brezplačen webinar Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?.

Na Univerza v Ljubljani podpiramo aktivnosti, ki prispevajo k zmanjševanju stisk in števila samomorov, zato bo brezplačen webinar odprt za širšo javnost in posameznike, ki jih ta tema še posebno zanima.

Prisluhnili boste lahko psihologinjama doc. dr. Viti Poštuvan in asist. dr. Tini Podlogar z Inštituta Andreja Marušiča o možnih stiskah mladostnikov in mladih odraslih, ustreznem odzivu, načinih komunikacije in možnostih nadaljnje strokovne pomoči.

Po webinarju bo odprta tudi klepetalnica, preko katere boste imeli možnost predavateljicama postaviti vprašanja, ki vas zanimajo.

Več informacij najdete tukaj.

 

Projekt Karierni centri Univerze v Ljubljani – vaš kompas na karierni poti financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

mizs ess