Datum objave: 13.09.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V sredo in četrtek, 25. in 26. septembra 2019, vabljeni na tradicionalno dvodnevno izobraževanje in usposabljanje za koordinatorje tutorjev in tutorje Univerze v Ljubljani v študijskem letu 2019/2020. Izobraževanje organizirajo Karierni centri Univerze v Ljubljani. Potekalo bo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. 

Obravnavali bomo naslednje vsebine:

 • najpogostejša vprašanja, vezana na pravice in dolžnosti študentov;
 • izkušnje z vključevanjem tujih in Erasmus študentov v slovensko okolje, (med)kulturno inteligentnost; 
 • vodenje in sodelovanje (komunikacija, medosebni odnosi, upravljanje konfliktnih situacij, psihološke igre). 

V okviru dogodka organiziramo tudi: 

 • Predavanje dr. Željka Ćurića: Odnos do sebe in drugih v vodenju in sodelovanju (komunikacija, medosebni odnosi, upravljanje konfliktnih situacij, psihološke igre).
  Dr. Ćurić je predavatelj, ki napolni velike dvorane Cankarjevega doma. Je psihoterapevt, ki je povedal, da z molkom in ignoriranjem znotraj družine vzgajamo samomorilce. Izobraževalec in trener pripadnikov specialne enote in častnikov slovenske policije ter pogajalske enote za teroristične primere in ob reševanju talcev. Po poklicu zdravnik, soustanovitelj in direktor projektov podjetja O. K. Consulting. Specializiran za svetovanje, izobraževanje, trening in klinično psihoterapijo, še posebej na področju poslovne in športne psihologije.
   
 • Delavnico z Jako Kovačem: »Razumevanje (med)kulturne inteligence za uspešno tutorsko delo s tujimi in Erasmus študenti«
  Jaka Kovač je trener neformalnega izobraževanja, facilitator in mladinski delavec. V okviru Slovenske filantropije je od leta 2005 odvodil več kot 400 usposabljanj na teme kot so komunikacija in reševanje konfliktov, skupinska dinamika, medkulturni dialog, mentorstvo prostovoljcem, medgeneracijsko sodelovanje, participativno, vodenje skupin, integracija beguncev, mladinsko delo … Je aktiven član Društva moderatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja “Art of hosting conversations that matter”, s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. Kot trener pogosto vodi mednarodne treninge znotraj programa Erasmus+, predvsem na področju mednarodnega prostovoljstva.

Da bo izobraževanje in usposabljanje doseglo čim več ljudi, ki jim je vsebina namenjena, vabljeni, da povabite tutorje študente, tutorje učitelje in druge zainteresirane, da se nam na dogodku pridružijo. Vabilo, program in več informacij o dogodku najdete v priponki, na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani ali na Facebook strani Tutorstvo na Univerzi v Ljubljani.

Izobraževanje in usposabljanje je za udeležence brezplačno, potrebna pa je prijava (tukaj).

Za dodatne informacije lahko pišete na  ali pokličete na telefonsko številko 01 2418 698.

Program izobraževanja si lahko ogledate tukaj.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.