Datum objave: 18.09.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

DOGODKI 

V letih 2019 in 2020 bosta univerza VUB in njena sestrska univerza ULB praznovali dve obletnici: 185 let skupnega obstoja, 50 let sodelovanja. To bo rdeča nit slavnostnih dogodkov ob začetku akademskega leta, na katere so 20. septembra toplo vabljeni predsedniki univerzitetne zveze EUTOPIA, da skupaj razglasijo začetek novega akademskega leta. Vse informacije o slavnostnih dogodkih so na voljo TUKAJ.

Šestnajstega oktobra bo univerza VUB organizirala »Dan Evrope: praznovanje 15. obletnice širitve EU«. Poleg sejma in premičnih stojnic s hrano bodo pripravili tudi akademsko posvetovanje »Petnajst let po širitvi na vzhod: ali se zbližujemo ali oddaljujemo drug od drugega?«, na katerem bodo razpravljali o tem, kako uspešna je bila širitev, kakšna bo prihodnost in kako je širitev vplivala na programe izmenjave študentov. Vsi so toplo vabljeni, da se udeležijo tega pomembnega slavnostnega dogodka. Več informacij je na voljo TUKAJ.

Oktobra bodo v Bruslju organizirali srečanje vodij kadrovskih oddelkov vseh partnerjev univerzitetne zveze EUTOPIA. Razpravljali bodo o administrativnih učinkih projekta EUTOPIA 2050 in trenutnih težavah, ki so povezane s kadrovanjem in jih EUTOPIA lahko pomaga reševati.

Na začetku decembra bo Univerza v Ljubljani organizirala uradno začetno srečanje. Predsedniki in partnerji se bodo zbrali in skupaj praznovali začetek porabe nepovratnih sredstev in projekta EUTOPIA!

Univerza v Ljubljani bo 25. septembra skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije organizirala Dan inovativnosti 2019. Dogodek povezuje raziskovalce in podjetja ter poskuša spodbujati njihovo medsebojno sodelovanje in razvoj inovacij. Za več informacij se obrnite na Simono Rataj () ali kliknite TUKAJ.

Rektor univerze UPF bo 17. septembra obiskal l‘Université Paris Seine. Med obiskom bo predstavil univerzo UPF različnim enotam univerze UCP in se pogovoril o trenutnih projektih. Rektor bo nato skupaj s predsednikom univerze UCP predstavil projekt EUTOPIA na konferenci HCERES (Visoki svet za vrednotenje raziskav in visokošolskega izobraževanja) v Parizu.

Med konferenco EAIE , ki jo bodo pripravili v Helsinkih, bo 6. delovna skupina za odprtost v svet 25. septembra organizirala neformalno srečanje. Če bi se kdo, iz katere od drugih delovnih skupin, udeležili konference, naj se obrne na Gillian Olivieri (), Mika Haymesa () ali Denise Hewlett (). 

PRILOŽNOSTI 

Univerza VUB z veseljem objavlja priložnost: mednarodne skupne raziskovalne skupine držav EU-13. Mednarodna skupna raziskovalna skupina držav EU-13 združuje raziskovalce, ki prihajajo z vsaj ene univerze iz držav EU-13 in z univerze VUB ter se ukvarjajo s skupnim raziskovalnim področjem. Raziskovalno področje je jasno opredeljeno tematsko raziskovalno področje, ki vključuje več povezanih raziskovalnih projektov, doktorskih disertacij, magistrskih disertacij in objavljenih raziskav. Novo strateško sodelovanje v mednarodni skupni raziskovalni skupini držav EU-13 bo predvidoma okrepilo posamezne ključne sposobnosti vseh partnerjev in pomagalo utrditi interdisciplinarno raziskovanje ali raziskovanje v posameznih disciplinah. Mednarodna skupna raziskovalna skupina držav EU-13 si prizadeva zlasti okrepiti sodelovanje z univerzami iz evropskih »širitvenih držav« ter povečati njihovo prepoznavnost in privlačnost v EU in drugih svetovnih programih sodelujočih raziskovalnih skupin. 

Po opravljenem izboru raziskovalni svet univerze VUB dodeli delovni proračun 10.000 evrov letno za obdobje treh let, namenjen zlasti financiranju dodatnih stroškov sodelovanja na daljavo (običajno: stroškov mobilnosti). Na podlagi predstavljenih skupnih dejavnosti in rezultatov je odločitev mogoče spremeniti. Vse prijave je treba poslati na in

OPOMNIK

Opozorili bi vas radi na rok za prijavo na kongres ILEPS na temo »Olimpijske igre: zrcalo in kazalnik spreminjajočih se družb«. Zadnji rok je 30. september. Program je na voljo na tej povezavi. Za več informacij se obrnite na Gillesa Lecocqa (). 

 

eutopia logo lead