Datum objave: 19.09.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabljeni na Evropsko noč raziskovalcev z naslovom Humanistika, to si ti!, ki bo v petek, 27. septembra 2019, od 10.00 do 22.00 v Ljubljani in Murski Soboti. Glavna prireditev bo potekala na Novem trgu v Ljubljani.

Projekt Evropska noč raziskovalcev Humanistika, to si ti! Univerze v Ljubljani (UL), ki ga koordinira Filozofska fakulteta UL, vključuje v svoje dogodke 14 fakultet in akademij UL.

Zvrstilo se bo 55 dogodkov (program tukaj), posebej pa vas želimo opozoriti na dogodek, ki bo v Hiši Evropske unije. V EU kotičku bo celodnevni program z naslovom Vključevanje humanistike je nujno za razumevanje spreminjajoče se evropske družbe in izzivov prihodnosti, ki bo namenjen vlogi in pomenu humanistike in družboslovja v današnji družbi. Posvečali se bomo vprašanjem, kako znanje, pridobljeno s študijem humanistike in družboslovja, prispeva k soočanjem z izzivi družbe in zakaj je pomembno socialne inovacije integrirati v gospodarstvo. Program bomo zaključili z okroglo mizo ob 12.45, na kateri bodo sodelovali dekani in prodekani ustanovnih članic UL. Razpravljali bodo o izzivih, ki jih visokemu šolstvu prinaša prihodnost.

Vabimo vas, da se udeležite različnih dogodkov v okviru projekta in se veselimo srečanj na različnih aktivnostih ter druženja na zaključni prireditvi na Novem trgu v Ljubljani od 17.00 naprej, na kateri nas bodo v večerno dogajanje popeljali Folklorna skupina Tine Rožanc, veterani ŠD Sokol Bežigrad in glasbeni koncert D Brincl Benda in Melanholikov.

Bliža se Noč raziskovalcev 2