Datum objave: 02.10.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Prihajajoči dogodki 

3. oktobra je predviden sestanek akademskih vodij z uporabo Skypa, katerega namen je pripraviti se za prihajajoče sestanke in uradni začetek na začetku decembra.

Naslednji sestanek v zvezi z delovnima svežnjema Izobraževanje ter Raziskave in inovacije bo potekal 8. oktobra v Bruslju. Opravljene bodo ločene seje in skupna seja zaradi lažjega povezovanja dejavnosti iz obeh delovnih svežnjev. Dnevni red najdete tu.

16. in 17. oktobra bo v Bruslju potekalo srečanje vodij kadrovskih oddelkov vseh partnerjev univerzitetne zveze EUTOPIA. Razpravljali bodo o administrativnih učinkih projekta EUTOPIA 2050 in trenutnih težavah, ki so povezane s kadrovanjem in jih EUTOPIA lahko pomaga reševati. Dnevni red najdete tu.

16. oktobra bo univerza VUB organizirala »Dan Evrope: praznovanje 15. obletnice širitve EU«. Poleg sejma in premičnih stojnic s hrano bodo pripravili tudi akademsko posvetovanje »Petnajst let po širitvi na vzhod: ali se zbližujemo ali oddaljujemo drug od drugega?«, na katerem bodo razpravljali o tem, kako uspešna je bila širitev, kakšna bo prihodnost in kako je širitev vplivala na programe izmenjave študentov. Vsi so toplo vabljeni, da se udeležijo tega pomembnega slavnostnega dogodka. Več informacij je na voljo TU.

Pretekli dogodki

V petek, 20. septembra, je univerza VUB praznovala svojo 50. obletnico, ki so se je udeležili tudi predstavniki univerz iz univerzitetne zveze EUTOPIA. Istega dne je bilo organizirano tudi kosilo s predstavniki univerzitetne zveze CIVIS – evropska univerza, namenjeno mreženju. Fotografije s tega dne najdete na spletišču univerzitetne zveze EUTOPIA.

Predstavniki univerz iz univerzitetne zveze EUTOPIA so se srečali na največji letni izobraževalni konferenci v Evropi EAIA 2019 v Helsinkih. Univerza v Göteborgu je 26. septembra za svoje partnerje organizirala dogodek s kosilom, člani delovnega svežnja 6 Mednarodno pa so se srečali 25. septembra. To je bila priložnost za člane, da se osebno spoznajo in odprejo pogovore o delovnem svežnju. 

Univerza v Ljubljani je 25. septembra skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije organizirala Dan inovativnosti 2019. Pri tem je med drugim sodelovala v motivacijskih govorih o povezovanju gospodarstva z institucijami znanja ter hitrih predstavitvah najnovejših tehnologij in rešitev institucij znanja za uporabo v gospodarstvu. 

Univerzi UPF in VUB sta se uspešno prvič udeležili virtualne Mednarodne konference o dodiplomskem raziskovanju, ki sta jo organizirali Univerza v Warwicku in Monasheva univerza. Namen je podrobneje razviti to področje znotraj zveze EUTOPIA naslednje leto v okviru ciljev delovnega svežnja 6 Odprti za svet. Več informacij o ICUR najdete TU

Opomnik

Želimo vas spomniti na rok za prijavo na kongres ILEPS na temo »Olimpijske igre: zrcalo in kazalnik spreminjajočih se družb«. Zadnji rok je 30. september. Program najdete na tej povezavi. Za več informacij se obrnite na g. Gillesa Lecocqa (). 

eutopia logo lead