Datum objave: 03.10.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Slovensko in gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) iz Bruslja vsako leto organizira tradicionalne Info dneve na temo evropskih raziskav in inovacij. Letošnji informativni dan,

ki bo v Ljubljani, 25. oktobra 2019, nosi naslov The Dawn of Horizon Europe: Europe’s New Research & Innovation Programme. Dogodek organizirajo v v partnerstvu z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. 

Cilj konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane s prihodnjim programom Obzorje Evropa (Horizon Europe) in se poglobiti v njegove ključne značilnosti in posebnosti. Govorniki iz Evropske komisije in Vlade R Slovenije so vabljeni, da predstavijo programe Marie Sklodowska Curie, Evropski raziskovalni svet (ERC), Evropski svet za inovacije (EIC), prihodnje misije in raziskovalna partnerstva, vključno s posebnostmi ter drugimi vidiki Obzorja Evropa - od globalnih izzivov do raziskovalno-inovativnih prioritet.

V okviru konference bo potekala tudi okrogla miza s predstavniki SRIP-ov, ki bodo razpravljali o pomenu vključevanja slovenskih raziskovalcev, inovatorjev in gospodarstva v mednarodna razvojna partnerstva.

Konferenca je brezplačna, potekala bo v angleškem jeziku. Za morebitna pojasnila v slovenščini bo na voljo organizator. Prijave na konferenco zbirajo na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!

The Dawn of Horizon Europe