Datum objave: 24.10.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

The Financial Times, vodilna avtoriteta na področju izbire in rangiranja najboljših poslovnih šol na svetu, je poslovne šole po vsem svetu pozval k deljenju dobrih praks svojih dejavnosti z visokim družbenim vplivom. Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL EF) se je uvrstila med 20 elitnih poslovnih šol z visokim družbenim vplivom svojega delovanja.

Primere dobrih praks so poslovne šole lahko poročale na štirih področjih: raziskovanje, poučevanje, študentski projekti in delovanje. Skupina strokovnjakov, ki je vključevala predstavnike iz organizacij, kot so Bank of England, University of Cambridge, AACSB International, Association of MBAs & Business Graduates Association, UN Global Compact …, je izmed prejetih primerov dobrih praks izbrala po 20 poslovnih šol z visokim vplivom na družbo za vsako posamezno področje.

Med 20 primerov dobrih praks so ob UL EF uvrščene mednarodno priznane šole s celega sveta, med drugim tudi Harvard Business School, Northwestern University: Kellogg School of Management, University of California at Berkeley: Haas (ZDA), Stockholm School of Economics (Švedska), Dublin City University (Irska) in University of Victoria: Gustavson (Kanada).

UL EF je zavezana racionalni rabi vseh resursov. Pomemben projekt znotraj tega je energetska sanacija ter vse aktivnosti, povezane z njo, za zmanjšanje in učinkovito porabo resursov. Leta 2011 je fakulteta nadaljevala z vlaganjem v trajnostno odgovorne projekte, ki so omogočili znižanje izpustov CO2 za 46 odstotkov v petih letih. Z izkoriščanjem sončne energije je fakulteta vsako leto zmanjšala izpuste ogljikovega dioksida za 77,2 tone. Informacije o proizvodnji energije in zmanjšanju izpustov CO2 so predstavljene na zaslonu ob vstopu na fakulteto.

Preko energetske sanacije je fakulteti uspelo privarčevati okoli 872 MWh toplotne energije letno ter okoli 305 MWh električne energije letno. Izpusti CO2 so se zmanjšali za 620 ton oziroma 46 odstotkov v zadnjih petih letih kot posledica racionalne rabe resursov.