Datum objave: 30.10.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Z novembrom je konec leta že čisto blizu in z njim tudi čas, ko si mnogi postavimo nove želje in cilje za prihajajoče leto. Morda bo tudi odhod na študijsko izmenjavo, krajši študijski obisk ali opravljanje prakse v tujini eden izmed vaših ciljev, zato nikar ne zamudite osrednjega dogodka Izzivi v tujini, ki je pregledna predstavitev možnosti za izobraževanje ali prakso v tujini ter predstavitev različnih štipendij in jezikovnih certifikatov.

11. in 13. november, 12:00–14:00
Preparation for the IELTS Exam (delavnica v angleškem jeziku). Dvodnevna delavnica se bo osredotočila na predstavitev oblike in strukture preizkusa ter na praktične nasvete in tehnike za uspešno opravljanje izpita.

14. november, 15:00–16:00
Going to France? How to perfect you CV and motivation letter (delavnica v angleškem jeziku). Naučili se boste osnovnih smernic za pisanje učinkovitega CV-ja za francoskega delodajalca (v francoščini ali v angleščini) in kako sestaviti motivacijsko pismo.

20. in 21. november, 14:00–19:30
Dogodek Izzivi v tujini – celostna predstavitev možnosti za študij ali prakso v tujin

26. november, 13:00 – 14:40
Kaj moram vedeti pri odhodu v tujino zaradi zaposlitve – delavnica. Ali smo pripravljeni na selitev v tujino, tudi če je le začasna? Ali poznamo postopke, ki jih je potrebno opraviti pred selitvijo? Delavnica vam bo pomagala pripraviti se na selitev v tujino.

Med 6. novembrom in 2. decembrom
Predstavitve razpisa 10-tedenskih raziskovalnih štipendij Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije na MF, FS, BF, TEOF in FDV. Štipendisti bodo predstavili štipendijski program, svojo izkušnjo v tujini ter delili nasvete, kako se uspešno prijaviti na razpis.

 

MObilni noVEMBER