Datum objave: 04.11.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Novice o konzorciju 

Prvi teden novembra se bosta na univerzi Universitat Pompeu Fabra Barcelona srečala vodja in sovodja DS 4 Ustvarjanje prostora. Nato bodo partnerji obveščeni o nadaljnjih korakih. 

Januarja se bodo srečali člani DS 5 Vključevanje v zvezi s širokim srečanjem univerzitetne zveze EUTOPIA. 

Po srečanju vodje in sovodje DS 6 v Barceloni prejšnji teden je v prihajajočih mesecih predvideno srečanje vseh članov DS 6 Mednarodno. Mike Haymes je prek orodja Doodle povabil člane, naj poiščejo ustrezen datum. 

Pretekli dogodki 

Od 16. do 17. oktobra je v Bruslju potekalo prvo srečanje univerzitetne zveze EUTOPIA v zvezi s kadri. Predstavniki vseh partnerjev zveze EUTOPIA so razpravljali o administrativnih učinkih projekta EUTOPIA 2050 in trenutnih težavah na kadrovskem področju. Dogovorili so se, kaj bodo v prihajajočih mesecih ukrenili za promocijo univerzitetne zveze EUTOPIA pri vsem osebju in oblikovanje resnično vključevalne Evropske univerze. 

24. oktobra so predstavniki DS 2 Izobraževanje iz Univerze v Warwicku in VUB obiskali univerzo Université Paris Seine, kjer so s predstavniki UCP in EISTI razpravljali o DS 2 in njegovi sodelovalni platformi. Predstavnikom so bile predstavljene različne možnosti glede platforme. 

Priložnosti 

Vabilo na konferenco: Od ideje do trga <programska oprema>. Ali razvijate programsko opremo in jo želite zavarovati ter z njo zaslužiti? Ali želite prenesti svoje znanje v prakso? Od ideje do trga <programska oprema> je dogodek za študente, raziskovalce, vlagatelje in gospodarske družbe, namenjen izobraževanju in mreženju, ki bo omogočil popolno mešanje inovativnih idej, kompetenc, izkušenj in znanj na področju računalništva. Konferenca, ki jo soorganizirata Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani ter Fakulteta za računalništvo in informatiko, bo potekala 6. in 7. novembra 2019 v kreativnemu centru Poligon v Ljubljani. Na konferenci bodo obravnavane naslednje teme: pravno varstvo programske opreme, odprtokodni izzivi in dvojno licenciranje, vrednotenje in licenciranje programske opreme, poslovni modeli in kanali za vstop na trg ter pomen odprtih inovacij in kako iskati prebojne tehnologije zunaj gospodarskih družb. Več informacij o konferenci lahko najdete TU (v slovenščini), o programu TU (v slovenščini) in o prijavi TU (v slovenščini).

eutopia logo lead