Datum objave: 07.11.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je bila v okviru projekta »Karierni centri Univerze v Ljubljani – vaš kompas na karierni poti«, dodana nova podstran Duševno zdravje, kjer najdete gradiva, ki so lahko v pomoč študentom in drugim, ki ste/so se znašli v duševni stiski, ter tistim, ki delate z osebami v duševni stiski.

Med gradivi boste našli priročnike, priporočila, konkretne napotke, vire pomoči in podpore, video nasvete ter priporočeno literaturo. Namen gradiv je ponuditi osnovne informacije, ki vam bodo lahko v pomoč pri razumevanju stisk ter pri morebitnih usmeritvah na strokovno pomoč. Gradiva ne morejo nadomestiti strokovne obravnave.

Dostop do vsebin: https://www.uni-lj.si/studij/dusevno-zdravje 

Zaradi velikega interesa za webinar "Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?", ki so ga Karierni centri UL izvedli 12. septembra 2019, so se odločili za javno delitev njegovega posnetka in predstavitve.

Z deljenjem vsebine webinarja želijo omogočiti lažji in boljši dostop do informacij, ki lahko prispevajo k spremembam na bolje za posameznika in širšo družbo.
 

Webinar je potekal v dveh delih:

1. del: Kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru?:

  • Statistični podatki o pojavnosti samomorilnega vedenja v Sloveniji
  • Možne stiske mladostnikov in mladih odraslih, pokazatelji stisk in sposobnost njihovega odkrivanja

Dostopno na: https://vox.arnes.si/p2r92pqo9ef/ 

2. del: Koraki ukrepanja, ko ugotovimo, da je nekdo v stiski in klepetalnica:

  • Ustrezen odziv in načini komunikacije ter možnosti nadaljnje strokovne pomoči

Dostopno na: https://vox.arnes.si/p7rbmoyih01/

Predstavitev je dostopna preko povezave tukaj.

Za izvedbo webinarja uporabljamo program Adobe Connect. Svetujemo vam, da predhodno preverite, ali lahko s svojim računalnikom spremljate webinar. Priporočamo browser Chrome in Adobe Flash Player (verzija 13 ali več). Uporabljate lahko tudi Adobe Connect add-in. Več na povezavi.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.