Datum objave: 26.11.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Globalni megatrendi spreminjajo naš način življenja in dela, sodelovanja, financiranja, proizvodnje in potrošnje. Ob tem naraščajoči vpliv človeških dejavnosti na okolje povečuje pomen trajnostne komponente nadaljnjega razvoja. Nove tehnologije predstavljajo priložnost za reševanje temeljnih družbenih izzivov, od prehrane, razpoložljivosti energije in trajnostnega razvoja, do dostopa do izdelkov, storitev in informacij. Omenjeni trendi pa lahko tudi močno razdvajajo in predstavljajo enega največjih izzivov za socialno, politično in gospodarsko kohezijo ter celo mirno sobivanje.

Konferenca bo obravnavala vplive omenjenih megatrendov z regionalne perspektive. Ključno vprašanje, ki ga želimo zastaviti, je: „Kako lahko spremenimo naše urbane, podeželske in regionalne prostore, da se bodo uspešno soočili z izzivi, pred katerimi se nahajajo?“ Ob tem bo konferenca obravnavala tudi druge pomembne teme, povezane z regionalnim in urbanim razvojem, regionalno politiko in raziskavami, prihodnostjo EU in kohezijske politike.

Na konferenci pričakujemo živahno razpravo več kot 450 udeležencev iz 50 držav iz univerz, podjetij, državnih in mednarodnih institucij. Vabimo vas, da nam pomagate soustvariti to vrhunsko izmenjavo mnenj in raziskovalnih dosežkov z udeležbo na štiridnevni konferenci v Ljubljani, ki jo organizirata združenje Regional Studies Association in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

POMEMBNI DATUMI

  • Rok za predložitev povzetka: 31. januar 2020
  • Rok za predložitev predloga za »special session«: 17. januarja 2020
  • Rok prijave za »bursary«: 17. januar 2020
  • Registracija: od 1. decembra 2019
  • Datumi konference: 17. do 20. junij 2020

 

LOKACIJA

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

VEČ INFORMACIJ