Datum objave: 27.11.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V sredo, 4. decembra 2019, bo v prostorih Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani že enajsti posvet s svetovalnimi delavkami in delavci srednjih šol, ki ga organizirajo Karierni centri Univerze v Ljubljani. Nanj so vabljeni tako svetovalni delavci, kot ravnatelji in razredniki zaključnih letnikov srednjih šol v Sloveniji.

Če je bil v prvih letih namen posveta navezovanje stikov in vzpostavljanje potrebnega zaupanja med srednjimi šolami in Kariernimi centri UL, so srečanja v zadnjih letih izrazito usmerjena v prihodnost. V letu, ko praznuje Univerza v Ljubljani stoletnico ustanovitve, je predstavitev osrednjih izzivov na prehodu v drugo stoletje delovanja še bolj v središču posveta. Sodobna univerza organizira in izvaja izobraževanje, ki gradi na interdisciplinarnosti, povezljivosti znanja in znanstvenih disciplin v iskanju novih, kreativnih rešitev, in na internacionalizaciji, globalni povezanosti in prehodnosti profesorjev, študentov in študijskih programov.

Posvet je tudi priložnost, da se članice UL, okviru posebej organiziranega sejma, predstavijo udeležencem, svetovalnim delavcem srednjih šol in jim predstavijo novosti v svojih študijskih programih.

Program